Team BG

Екипът на Социалната чайна

Управителен съвет

Tihomir Donev Тихомир Донев

Тихомир Донев

Председател

Илина

Илина Мутафчиева

Член на управителния съвет

Мая Донева Maya Doneva

Мая Донева

Съосновател на Чайната и член на управителния съвет

Александър

Александър Куманов

Член на управителния съвет

151294660_183706869760201_6640638409319973040_n

Радо Атанасов

Координатор доброволец

Lusi

Люси Полкова

Младеж в менторската програма

138960054_3654883341261231_5466453387389465230_n

Севен Бошнаков

Младеж в менторската програма

received_401583361103412

Виктория Стойчева

Младеж в менторската програма

Мария Тодорова

Мария Тодорова

доброволец

Веселина Михалева

Веселина Михалева

доброволец

йоана

Йоана Евтимова

доброволец

Стояна Стоева Stoyana Stoeva

Стояна Стоева

Съосновател на Чайната

Доброволци

Чайната в голяма степен е това, което е, благодарение на отзивчиви хора, наречени Доброволци. Като се започне от изграждането и ремонтирането на сградата и се стигне до работа с деца и младежи без родители, доброволците са хората, които подкрепят каузата ни с най-ценното – своите време и усилия.

Чрез ежеседмични ателиета с децата от центровете за настаняване от семеен тип (ЦНСТ), нашите доброволци работят за изграждането на различни социални и личностни умения – комуникация, отговорност, мотивация, житейски умения и положителни нагласи. Тези ключови умения, спомагат младежите в правенето на избори и решения, необходими за самостоятелен начин на живот след напускане на институцията.

Към момента в Чайната имаме нужда от всеотдайни и търпеливи хора, които могат дългосрочно да отделят по около 2 часа седмично и да споделят с децата своята мотивация, опит и добър пример чрез различни игри, работилници и други подготвени от нас занимания. Така че ако живеете във Варна и искате да направите света по-добър чрез малки, но постоянни стъпки напред, не се колебайте да се свържете с нас!

Ние ще ви помогнем да подготвите необходимите документи и ще проведем с вас кратко обучение, което ще ви подготви за това, което ви очаква.

Менторска програма

В днешно време базови компетенции, като социални и комуникационни умения, емоционална интелигентност и основни трудови навици, са почти задължителни, ако човек иска да се развива в този свят. Именно заради това младежите, които работят в Чайната, стават част от нашата менторска програма. Целта е с наша помощ те да имат възможност да наваксат изпуснатото през годините в социалните институции, да работят по личностното си развитие и да изградят важни професионални навици и компетенции, които да ги доближат до мечтата за един честен и щастлив живот. Самите ментори идваме от най-различни сфери на работа (обучение, медицина, дизайн, инженерство, хотелиерство и други) и всеки има своя уникален подход и принос към екипа и менторската програма.

Менторската програма работи в три посоки :

Придобиване на базови трудови навици и комуникационни умения в реална работна среда. На младежите между 15 и 25 години , предлагаме позиция в Социалната чайна, на трудов договор и работен график, съобразен с училищната им програма и други образователни ангажименти. Освен придобиването на базови трудови навици, подписването на трудов договор при нас, върви ръка за ръка и с възможности за посещаване на професионални курсове и уроци, пътешествия и редица активности в сферата на неформалното образование. Всеки младеж, израснал в приемна грижа, или в проблемна семейна среда, може да се свърже с нас и да кандидатства за работа тук :

Всички младежи, в нашата програма имат лични ментори, чиято роля е да дават позитивен личен пример и да помагат в личностното развитие и придобиването на комуникационни умения и знания . Всеки, може да бъде личен ментор, стига да има мотивация и отговорност, да покрива нужните изисквания и да разполага с достатъчно свободно време.

Можете да видите примерен договор за лично менторство тук:

Можете да кандидатствате за личен ментор тук:

В центровете за настаняване от семеен тип живеят и много деца, които са под 15 годишна възраст и няма как да работят при нас. За да можем да покриваме техните нужди, имаме периферен екип от доброволци, които провеждат седмични занимателни ателиета в ЦНСТ „Изгрев“. Ателиета са разнообразни – от игри на криеница през лятото, през правене на коледни картички, до помощ с домашните на учащите.

Ако имате желание да станете доброволец в нашия екип, можете да видите примерен договор за доброволчество тук: 

 

Можете да кандидатствате за доброволец тук :

Повече информация за всички нива можете да получите на имейл : info@thesocialteahuse.bg.