Team BG

Екипът на Социалната чайна

Управителен съвет

Tihomir Donev Тихомир Донев

Тихомир Донев

Председател

Мая Донева Maya Doneva

Мая Донева

Съосновател на Чайната и член на управителния съвет

151294660_183706869760201_6640638409319973040_n

Радо Атанасов

Координатор доброволец

Стояна Стоева Stoyana Stoeva

Стояна Стоева

Съосновател на Чайната

Доброволци

Чайната в голяма степен е това, което е, благодарение на отзивчиви хора, наречени Доброволци. Като се започне от изграждането и ремонтирането на сградата и се стигне до работа с деца и младежи без родители, доброволците са хората, които подкрепят каузата ни с най-ценното – своите време и усилия.

Чрез ежеседмични ателиета с децата от центровете за настаняване от семеен тип (ЦНСТ), нашите доброволци работят за изграждането на различни социални и личностни умения – комуникация, отговорност, мотивация, житейски умения и положителни нагласи. Тези ключови умения, спомагат младежите в правенето на избори и решения, необходими за самостоятелен начин на живот след напускане на институцията.

Към момента в Чайната имаме нужда от всеотдайни и търпеливи хора, които могат дългосрочно да отделят по около 2 часа седмично и да споделят с децата своята мотивация, опит и добър пример чрез различни игри, работилници и други подготвени от нас занимания. Така че ако живеете във Варна и искате да направите света по-добър чрез малки, но постоянни стъпки напред, не се колебайте да се свържете с нас!

Ние ще ви помогнем да подготвите необходимите документи и ще проведем с вас кратко обучение, което ще ви подготви за това, което ви очаква.

Менторска програма

В днешно време базови компетенции, като социални и комуникационни умения, емоционална интелигентност и основни трудови навици, са почти задължителни, ако човек иска да се развива в този свят. Именно заради това младежите, които работят в Чайната, стават част от нашата менторска програма. Целта е с наша помощ те да имат възможност да наваксат изпуснатото през годините в социалните институции, да работят по личностното си развитие и да изградят важни професионални навици и компетенции, които да ги доближат до мечтата за един честен и щастлив живот. Самите ментори идваме от най-различни сфери на работа (обучение, медицина, дизайн, инженерство, хотелиерство и други) и всеки има своя уникален подход и принос към екипа и менторската програма.

Менторската програма работи в три посоки :

Придобиване на базови трудови навици и комуникационни умения в реална работна среда. На младежите между 15 и 25 години , предлагаме позиция в Социалната чайна, на трудов договор и работен график, съобразен с училищната им програма и други образователни ангажименти. Освен придобиването на базови трудови навици, подписването на трудов договор при нас, върви ръка за ръка и с възможности за посещаване на професионални курсове и уроци, пътешествия и редица активности в сферата на неформалното образование. Всички младежи в нашата програма имат лични ментори, чиято роля е да дават позитивен личен пример и да помагат в личностното развитие и придобиването на комуникационни умения и знания.

В центровете за настаняване от семеен тип живеят и много деца, които са под 15 годишна възраст и няма как да работят при нас. За да можем да покриваме техните нужди, имаме периферен екип от доброволци, които провеждат седмични занимателни ателиета в ЦНСТ „Изгрев“. Ателиета са разнообразни – от игри на криеница през лятото, през правене на коледни картички, до помощ с домашните на учащите.

Ако имате желание да станете доброволец в нашия екип, можете да кандидатствате от тук: 

Повече информация за всички нива можете да получите на имейл : info@thesocialteahuse.bg.