Skip to main content

КЪЩАТА на гражданските организации във Варна

Posted: 27.01.2022
Category: Блог

Преди повече от 10 години започнахме от една кауза, днес тя е реалност, а Чайната се превърна в общност. Пример за  успешно развиващо социално предприятие с едничка цел – да помагаме да деца и младежи, израстнали без родителска грижа.И всичко това, благодарение на всеотдайността на организациите и хората, които не спират да ни подкрепят.

Всички ние, неправителствени организации и граждански активни личности се борим за различни каузи, но се обединяваме от една обща идея- да направи света по-добър.

Разбира се, това звучи твърде амбициозно, но малките стъпи са ключа към успеха.

 

В сърцето на Чайната, във Варна, реализираме проекта „Къщата на гражданските организации„, в партньорство с Български център за нестопанско право, за да подкрепим всички активни организации и граждани в областта!

Вярваме, че наша отговорност е да помогнем на всички активни организации и хора, както те са помагали на нас- с ресурси, със знания, с опит, съпричастност, взаимопомощ и още много.

Гражданските организации често нямат достатъчно ресурс да си позволят самостоятелен офис, още по-малко на централно и комуникативно място във Варна.

Много малко НПО могат да си позволят счетоводител или юрист на щатна позиция, който да е на линия при възникване на ежедневни казуси.

 

Критично при стартиране дейността на едно социално предприятие е:

  • Изграждането на доверие в дарители, партньори, институции и общността като цяло
  • Наличието на административен капацитет и организационна култура

Много често тези неща остават на заден план и организациите са в режим на вечно гасене на пожари и фондонабиране.

 

Затова искаме да споделим опита си с тях, научените горчиви уроци, да им покажем утъпканите пътеки, защото проблемите са за решаване и активирането на подкрепа от младите, търсещи хора, създаването на доверие у тях, че има организации, на които им пука и всеки ден работят за положителна социална промяна, е важно, ако общото решение, към което се стремим е здраво и обединено гражданско общество

 

Повече за услугите, които ще предлагаме и обученията, които ще се провеждат може да научите ТУК.

Хъба се реализира в партньорство с Български център за нестопанско право в подкрепа на активните организации и граждани във Варна.

Home » Блог » КЪЩАТА на гражданските организации във Варна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Социална Чайна