Skip to main content

Социалното предприемачество- новото модерно

Posted: 27.01.2022
Category: Блог

Вчера случихме първото събитие на КЪЩАТА. И със сигурност не очаквахме да има толкова голям интерес. И макар да продължи по-дълго отколкото планирахме, се радваме на дискусията, която се заформи.

Вярваме, че всеки присъстващ си взе частичка от това изживяване. Ние със сигурност го направихме!

Като например: Провери ZOOM’а поне 3 пъти, за да не се чудиш как да ‘замацаш’ положението, когато реши да се ъпдейтне по време на събитие !!!!😅

 

Сега към темата на събитието.

Всеки, който е решил, че иска да се занимава със социално предприемачество първо трябва да си зададе следните въпроси:

Гмурвайки се в океана на социалното предприемачество се подгответе да попаднете на подводни камъни, страшни акули и отровни корали. Но не се отказвайте!  Слънчевите плажове, с копринено мек пясък ви очакват!

 

Не забравяйте ! Екипът е най-ценното нещо!

Не е важно дали човекът до теб е юрист, психолог или счетоводител. Важно е да говорите един и същ език и споделяте обща идея!

А какво имахме ние  в началото?

Бъдещ журналист, студент по моден дизайн, рентгенов лаборант, преводач, графичен Дизайнер и една кауза.

Но въпреки това успяхме!

И бъдете сигурни, че дори в длъжностната ви характеристика да пише „Директор“ или „Мениджър“ със сигурност ще ви се наложи да вършите още 254 хиляди задачи! Или пък да направите 10 000 мартеници. Кой знае?

 

Трябва да знаете, защо сте тръгнали да спасявате Света. На кого искате да помогнете и как ще го направите. Какви решения и инструменти ще използвате за целта. Пригответе се да бъдете гъвкави! Помислете за бизнес модела и какви мерки бихте предприели по време на криза.

И още куп други въпроси, с които ще се сблъскате по пътя. Но нека това не ви отказва! 

Винаги може да се обърнете към нас, защото под покрива на КЪЩАТА освен събития и споделено работно пространство, ще отркиете правни и счетоводни консултации от вещи лица.

 

Предстоят нови, интересни и полезни обучения. Затова следете събитията на КЪЩАТА.

Хъба се реализира в партньорство с Български център за нестопанско право в подкрепа на активните организации и граждани във Варна.

Home » Блог » Социалното предприемачество- новото модерно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Социална Чайна