Skip to main content

Щедрият вторник Дарете топъл обяд за Иво и още десет младежи

Posted: 23.11.2021
Category: Блог

 


Ноември- с дъх на канела и печена тиква.


Този месец, така очакван от цял свят заради кампанията „Черен Петък“. Ден, в който хората харчат много за ненужни вещи.


Ние пък го свързваме с една още по-голяма кампания. Кампания с кауза, която променя съдби. И празнуваме ЩЕДРИЯТ ВТОРНИК - празника на щедростта. На пук на Черния петък.


#GivingTuesday е кампания, която се заражда през 2012 в САЩ. На този ден всеки дарява нещо от себе си – средства, вещи, услуги , независимо дали е дете или възрастен, служител или собственик на компания.Тази година ние сме сред избраните 12 организации от фондация BCause , които ще имат възможност да се включат в Щедрият вторник и да подкрепят своите каузи чрез дарителски кампании.


В редовете по-долу ще ви представим историята на нашият главен герой, който споделя сходна съдба с много други деца като него.


Срещнахме Иво, когато беше на 12 в центъра за настаняване от семеен тип Изгрев, гр. Варна. Тогава той беше едно малко, уплашено момче, но очите му бяха пълни с надежда. Мечтаеше да стане готвач, за да нахрани всички деца, израснали без семейства, без майки и баби, които да им готвят вкусна и топла храна.


На всяко съботно доброволческо ателие все така ентусиазиран ни питаше дали вече е достатъчно голям, за да работи в Социалната Чайна.  И когато навърши 15 прекрачи прага ни, с широка усмивка, нетърпелив да сбъдва мечтите си.


В началото му беше трудно да бъде редовен на работа, да изслушва колегите си и да си учи уроците.


С помощта на ментора си и целия екип на Чайната, 3 години по-късно, Иво  успя да завърши училище и започна като стажант в голяма IT компания. Не стана готвач, но продължи да се бори за мечтата си, а именно: да приготвя топла храна за деца без семейства.


Защо се включваме в кампанията Щедрият Вторник?


Целта ни е да осигурим изхранване на нашите младежи, на които осигуряваме работа в Чайната от години, където се учат на самостоятелност и трудови навици. Една част от тях са самостоятелно живеещи, без подкрепата на семейство.


Към настоящия момент и предвид продължителната пандемия нямаме възможност нито да им увеличаваме заплатите, нито да им осигурим здравословна, питателна храна, от която имат нужда в подрастващата възраст.


Затова, бихме искали да ги подкрепим като им осигурим топъл обяд, приготвен от самите тях с помощта на професионални ни готвачи.Помогнете ни да сбъднем мечтата на Иво и да стоплим сърцата на тези деца. 


Подарете им усещане за семейство, дом и уют.


Кампанията ще откриете тук https://bit.ly/3nLXMGN 

Home » Блог » Щедрият вторник Дарете топъл обяд за Иво и още десет младежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!